Hoe onderhoud ik mijn oorbellen?

Alle oorbellen bij Atelier Char-Lou zijn gemaakt met kwaliteitsvolle materialen: er wordt gewerkt met kwalitatieve halfedelstenen en nikkelvrije stekers die bovendien verguld of verzilverd zijn; dat wil zeggen dat er een dun laagje goud of zilver over de oorbellen ligt, dus net zoals bij gouden of zilveren oorbellen kan de glans na verloop van tijd doffer worden. Om je Atelier Char-Lou oorbellen zo lang mogelijk mooi te houden, geven we je daarom graag enkele tips:

  • Bewaar je oorbellen steeds in een afgesloten doosje, op een donkere en droge plaats, weg van vocht en direct zonlicht. Bewaar ze zeker niet in de badkamer.
  • Doe je oorbellen pas aan na het aanbrengen van je make-up, parfum, haarspray en/of andere schoonheidsproducten.
  • Doe je oorbellen uit als je gaat sporten, zwemmen, schoonmaken, etc.
  • Als je stekertjes zwart zouden worden, poets ze dan plaatselijk even op met een juwelenpoetsdoekje of vloeibare juwelenpoets. 
  • Onderhoud je oorbellen met een zacht doekje.

Messing

Messing is een half edelmetaal en is een mix van koper en zink. Messing is stevig, heeft een goudkleurige look en is nikkelvrij. Na verloop van tijd kan het materiaal door aanraking met vochtigheid en lucht gaan oxideren. Dit is een heel normaal proces: het materiaal zal donkerder kleuren en krijgt een natuurlijke patina. De kleur zal minder helder, donkerder en matter worden.

Je poetst messing op met een beetje koperpoets (sidol) en een microvezeldoek. Daarna gebruik je een propere microvezeldoek om de laatste restjes weg te nemen.