Materialen

Materialen

Onze Atelier Char-Lou oorbellen worden met veel liefde en oog voor detail gemaakt en verpakt. Door de juiste materialen zorgen wij ervoor dat jullie geen last hebben van allergie bij het dragen van onze oorbellen. In een andere blogpost kan je lezen hoe je het best zorg draagt voor je Atelier Char-Lou oorbellen.

 Stainless steel (RVS)

Voordelen en kenmerken van RVS sieraden:  

  • 100% Allergievrij, Hypoallergeen Chirurgenstaal;

  • Verkleurt niet; 

  • Geeft niet af op de huid;

  • Edelstaal en supersterk. Sterker dan goud of zilver;

  • Hoogwaardig en duurzaam. Voor talloze jaren draagplezier.

Sieraden worden van allerlei soorten materialen gemaakt. Eén van de meest populaire materialen is staal, ook wel stainless steel genoemd. We leggen je graag uit wat stainless steel sieraden precies zijn en waarom dit materiaal zo populair is. 

Misschien wel één van de belangrijkste vragen, kan staal verkleuren? We krijgen deze vraag regelmatig, dit verschilt per persoon (denk hierbij bijvoorbeeld aan de PH-waarde van je huid en de hoeveelheid water waarmee het sieraad in aanmerking komt), maar over het algemeen verkleurt staal niet.

Desondanks adviseren wij altijd om je sieraden zoveel mogelijk af te doen met douchen en zwemmen, voor het behoud van kwaliteit en langer plezier van je sieraden. Kijk ook uit met chloor, hier kunnen stalen sieraden namelijk van gaan roesten. Verder is staal sterk materiaal en daarom geschikt om vele soorten sieraden van te maken, van kettingen, tot ringen en armbanden en uiteraard oorbellen. Ook is het materiaal wat minder gevoelig voor krassen, deuken en verkleuring ten opzichte van echt zilver. Een ander belangrijk aspect, het is fijn geprijsd, met name ten opzichte van (echt) goud of zilver. Als jij fan bent van betaalbare en kwalitatieve sieraden, dan is dit een ideale keuze!

Al onze oorbellen zijn gemaakt met kwaliteitsvolle materialen: er wordt gewerkt met kwalitatieve halfedelstenen, kwaliteitsvolle resin en nikkelvrije stekers die bovendien verguld of verzilverd zijn; dat wil zeggen dat er een dun laagje goud of zilver over de oorbellen ligt, dus net zoals bij gouden of zilveren oorbellen kan de glans na verloop van tijd doffer worden.

MAAR....Bij Atelier Char-Lou behandelen wij elk goudkleurig onderdeeltje dat in jouw oorbellen zit nog eens extra tegen het eventuele dof worden. Elk onderdeeltje gaat door onze handen en krijgt een mooie blijvende glans.

Dat noemen we dus Handmade with love!

 

Terug naar blog